privacybeleid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursus Arabisch Eindhoven

Taalschool Alifba organiseert de volgende cursussen Modern Standaard Arabisch in Eindhoven.

cursus Arabisch A 1 + niveau

cursus Arabisch voor beginners

Dank u wel voor uw bezoek aan onze website. Klik hier voor meer informatie over deze cursussen.

De taalsituatie in de Arabische landen

Modern Standaard Arabisch (MSA) is de officiele taal in de Arabische wereld. Kranten, boeken, straatnaamborden: alle geschreven tekst is MSA. Het is de taal van de media en van officiële aangelegenheden. Alle scholen geven er les in.
De spreektaal van het dagelijkse leven is in iedere regio verschillend, en wijkt in meer of mindere mate af van het MSA. De standaardtaal is echter de verbindende factor in de Arabische wereld, de studie van deze taal geeft toegang tot deze rijke cultuur.

Tip: bekijk de documentaireDe slag om Libanon Tweeluik waarin Danny Ghosen de gespannen situatie in zijn moederland onder de loep neemt, aan de hand van gesprekken met inwoners van het land dat hij zelf als 15-jarige ontvluchtte. Hoe was zijn leven verlopen als hij in Libanon was gebleven? Waarom lijkt Libanon als land te falen?

Tip: bekijk de documentaireHoop en Wanhoop in het Midden-Oosten Islamitische grenzen (1979) 1979 is een belangrijk jaar in het Midden-Oosten. In Iran komt na een revolutie ayatollah Khomeiny aan de macht. Minder bekend is dat in datzelfde jaar de Grote Moskee in Mekka wordt bezet door radicale moslims. De daders worden gepakt en ter dood veroordeeld. Maar beide gebeurtenissen markeren het begin van de opmars van de radicale islam. 'Een zwarte wolk kwam over ons land', beschrijft een bewoner van Saudi-Arabi´┐Ż de ontwikkelingen na 1979. Met bijzonder filmarchiefmateriaal, ooggetuigen, historicus Robert Lacey en arabist Chams Eddine Zaougui.

     

Leslocatie

Apparatenfabriek Strijp S               Torenallee 26              
5651 GW Eindhoven
Telefoon: 06-41592499

Wat betekent Alifba?

De Alif en Ba zijn de eerste twee letters van het Arabische alfabet en staan voor een succesvol begin.

De docent

De lessen van Alifba worden gegeven door ervaren docent: Mignon Ohlenroth