privacybeleid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Realisatie:
Rake Communicatie

 

Cursus Arabisch Eindhoven

Taalschool Alifba organiseert de volgende cursus Modern Standaard Arabisch in Eindhoven.

Introductiecursus Arabisch voor beginners

In de 5 lessen van deze cursus leert u het Arabische schrift lezen en aan de hand van leuke conversaties gaat u oefenen met een goede uitspraak. Er worden elke les verschillende aspecten van de Arabische cultuur en geschiedenis behandeld. Kom en geniet van deze leerzame en gezellige bijeenkomsten. Na het volgen van deze lessen kunt u zich inschrijven voor een vervolgcursus.

Lesmateriaal : Reader die u krijgt op de eerste bijeenkomst.

Aantal deelnemers: 4 Ė 10

Docenten: Mignon Ohlenroth en Samir Hussein

Lesrooster: Dinsdagavond 19.00 tot 21.00 uur Start: dinsdag 19 februari 2019


kijk voor alle data op het lesrooster

Prijsinformatie en inschrijven

De taalsituatie in de Arabische landen

Modern Standaard Arabisch (MSA) is de officiële taal in de Arabische wereld. Kranten, boeken, straatnaamborden: alle geschreven tekst is MSA. Het is de taal van de media en van officiële aangelegenheden. Alle scholen geven er les in.
De spreektaal van het dagelijkse leven is in iedere regio verschillend, en wijkt in meer of mindere mate af van het MSA. De standaardtaal is echter de verbindende factor in de Arabische wereld, de studie van deze taal geeft toegang tot deze rijke cultuur.

Tip: bekijk de documentaireHoop en Wanhoop in het Midden-Oosten Islamitische grenzen (1979) 1979 is een belangrijk jaar in het Midden-Oosten. In Iran komt na een revolutie ayatollah Khomeiny aan de macht. Minder bekend is dat in datzelfde jaar de Grote Moskee in Mekka wordt bezet door radicale moslims. De daders worden gepakt en ter dood veroordeeld. Maar beide gebeurtenissen markeren het begin van de opmars van de radicale islam. 'Een zwarte wolk kwam over ons land', beschrijft een bewoner van Saudi-ArabiŽ de ontwikkelingen na 1979. Met bijzonder filmarchiefmateriaal, ooggetuigen, historicus Robert Lacey en arabist Chams Eddine Zaougui.

     

Leslocatie

Cultureelcentrum De Bergen     Oranjestraat 1           
5611 GJ Eindhoven
Telefoon: 06-41592499
Google maps

Wat betekent Alifba?

De Alif en Ba zijn de eerste twee letters van het Arabische alfabet en staan voor een succesvol begin.

De docenten

De lessen van Alifba worden gegeven door ervaren docenten: Mignon Ohlenroth, Samir Hussein